Eten, reizen & lifestyle

5 x lekker lunchen in Utrecht

19 augustus 2017

5 x lekker lunchen in Utrecht

3 Comments

Utreg! Natuurlijk moest dit mijn eerste post zijn. Want Utrecht zit in mijn hartje. Hier gaan wonen tijdens mijn studietijd en ben niet meer vertrokken. Ja, ik ben import. Proud of it.

Ik vind lunchen zo leuk. Het breekt zo lekker de dag en je kan brood eten. Gotta love me some bread. Dus voor jullie: 5 x lekker lunchen in Utrecht, waar ze sowieso heerlijk brood hebben, maar ook lekkere salades. Ohh yassss!

LUC.

Een urban jungle met opgezette dieren (superhipster) in het winkelgebied van Utrecht. Ik vind het er relaxt en de kaart is goed. Smashed avocado met een gepocheerd ei op zuurdesembrood is superlekker, maar de Eggs Benedict ook. Het is er vaak druk, al heb ik nog nooit echt hoeven wachten.

Restaurant Luc in UtrechtEggs benedict met avocado bij restaurant Luc in Utrecht
lucutrecht.nl
Voor Clarenburg 8

Elize

Gezellig kleine lunchroom met terras op het hoekje van de Mariaplaats. Ze hebben een mooie kaart met lekkere broodjes, salades en soepen voor lunch, maar je kan er ook terecht voor een heerlijke koffie, thee of sapje. Iets sterkers kan ook: ze hebben ook wijntjes voor bij de borrelplank. We hadden een salade caprese en een broodje met zalm, beiden heerlijk! Oh ja, als je een warme chocolade met slagroom bestelt, krijg je mini marshmallows erop, like!

elize.cafe
Mariaplaats 44

Ubica

Dit was vroeger een krakerspand, maar is nu een café restaurant en een hotel. Mensen kijken kan supergoed op dit terras aan het “Stadhuisplein” (wat iedereen zo noemt, maar niet bestaat. Echt. Google het). De clubsandwich is een heerlijk – één van de beste van Utrecht. Kroketten met brood (of friet!) staat ook op de kaart en dat is fijn. Want soms wil je geen moeilijk gedoe, maar gewoon je vette cravings indulgen. Oh ja, ik heb geen foto gemaakt, omdat het al op was voor ik het door had #hangry.

Café Ubica in Utrecht

ubicautrecht.nl
Ganzenmarkt 24-26

Broei

Even naar de zuidkant van de stad voor dit mooi industrieel ingerichte restaurantje. Eyecatcher is de enorme stellingkast die over de breedte van het café gebouwd is. Ze zijn er goed met groenten, dus je krijgt hier geen standaard hap. En lekker dat het is! Hieronder zie je de shaksuka geserveerd met zuurdesembrood. Ideaal voor met name vegetariërs, maar er zijn ook veganistische opties. Overdag doordeweeks is het een populaire werkplek onder de freelancers en studenten. Kaart wisselt vaak, dus het verveelt nooit om hier te komen lunchen. Of je komt dineren of borrelen, want dat kan hier ook.

shaksuka-met-desembrood-bij-broei

broei-utrecht.com
Oosterkade 24

Bigoli

Deze mag ik als Italië-fan natuurlijk niet vergeten. Ontelbare keren heb ik als student hier een broodje gehaald om het vervolgens bij De Zaak op te peuzelen. Nu kan je wel al wat jaren binnen (snel) je broodje eten. Kwaliteit is nog steeds top! Mijn keus: een olijvenbroodje met tallegio en rode pesto of de classic mozzarella parmaham met pesto. Overigens kan je ook meteen je favoriete Italiaanse droge pasta meenemen, want ze hebben een stellingkast met Italiaanse kruidenierswaren staan.

vitrine-bigoli stellingkast-bigoli broodjes-bigoli

bigoli.nl
Schoutenstraat 12

Er zijn natuurlijk veel meer lunchplekken in Utrecht, maar dit zijn mijn favorieten. Wat is jouw favoriete lunchplek? Ik hoor graag jullie tips.


3 thoughts on “5 x lekker lunchen in Utrecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *