Eten, reizen & lifestyle

Diner inspiratie – week 34

20 augustus 2017

Diner inspiratie – week 34

0 Comments

Het lijkt mij leuk om wekelijks een eetplanning met jullie te delen, ter inspiratie. Deze zal doorgaans vier à vijf maaltijden bevatten, omdat soms mijn plannen lastminute veranderen, vrienden langskomen of ik simpelweg geen zin heb om te koken. Deze week twee etentjes en een bruiloft, not too shabby.

Het vooruit plannen van je maaltijden is praktisch, je hoeft niet na te denken na een lange dag werken wat je nu weer op tafel gaat toveren en het is goedkoper, doordat je geen impulsieve aankopen doet (want: honger. En oh ja, hebben we nou nog genoeg kappertjes?). Hoe vaak ik wel niet in de supermarkt heb getwijfeld… Ik liet David dan maar weer iets bedenken, haha! Nu bedenken we van te voren waar we zin in hebben en bestellen we de boodschappen bij Picnic, supereasy. Soms heb ik dan alsnog geen zin in de geplande maaltijd, maar dan fix ik iets van de ingrediënten die we nog hebben.

Eén van de etentjes is bij ons thuis, waarbij we gaan borrelen en hiervoor ga ik nog iets lekkers bedenken. Ik houd erg van Italiaans geïnspireerde hapjes, dus wellicht wat bruschetta met tomaat, een tapenade en/of pesto…

  • Falafel met pitabroodjes
  • Spaghetti carbonara – was dit echt aan het craven lately
  • Kalkoencourgetteburgers met rauwkost
  • Maaltijdsalade met makreel en dressing van mierikswortel

kalkoenburgers-recept-koken

Dat ziet er toch heerlijk uit, die burgers hierboven? Het recept komt uit Jeruzalem van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi waar nog meer heerlijkheden in staan. Ik heb deze nu meerdere keren gemaakt en de laatste keren eigenlijk gemaakt kipgehakt (dat zal het straks ook worden). Het recept van deze burgers en de andere gerechten van de planning zullen in de loop van de komende weken online komen.

Overigens: NU al zin in die spaghetti carbonara, volgende week weer een nieuwe planning!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *