Eten, reizen & lifestyle

Mijn favoriete ontbijt: zelfgemaakte granola met yoghurt en fruit

21 december 2017

Mijn favoriete ontbijt: zelfgemaakte granola met yoghurt en fruit

0 Comments

Vroeg opstaan is niet een van mijn favoriete bezigheden, maar opstaan wetende dat ik dit voor ontbijt krijg… Nou, dat wordt een stuk draaglijker. Echt, hier word ik blij van.

Het is fris, fruitig, knapperig, vult goed en keeps you going ’till lunch. Zelfgemaakte granola. Ik zweer erbij. Jarenlang heb ik crunchy muesli gegeten. Totdat ik erachter kwam HOEVEEL.SUIKER.DAARIN.ZIT. Toen heb ik een tijdje overnight oats gegeten, ook lekker, maar ik miste het krokantje. Na veel experimenteren is dit voor mij de perfecte granola. De boekweit en tarwegrutten klinken erg verantwoord, maar dit geeft een lekkere crunch in je granola. En verder kan je natuurlijk zelf kiezen wat je erin mixt: zonnebloempitten, chiazaad, maar denk ook aan pompoenpitten, maanzaad, etc. Dan serveren met yoghurt, een beetje fruit naar keuze en ontbijten maar!

Dit recept heeft nog geen rating.

Zelfgemaakte granola

21 december 2017
: 1 grote pot
: 5 min
: 25 min
: 30 min
: ❤

Door:

Ingrediënten
  • 3 koppen havermout
  • 2 koppen gemengde noten
  • 1/2 kop boekweit
  • 1/2 kop tarwegrutten
  • 1 kop mix van kokos, lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten, eventueel sesamzaad
  • 4 volle eetlepels olie
  • 2 volle eetlepels honing
  • Eventueel een snuf kaneel
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Verdeel de havermout over een bakplaat en bak dit eerst 10 minuten in de oven totdat het lichtbruin is. Schep eventueel tussendoor om.
  • Stap 3 Hak ondertussen de noten in stukjes.
  • Stap 4 Meng als de havermout klaar is in een kom alle overige ingrediënten door elkaar. Kijk hoe de consistentie is van de mix en voeg eventueel meer olie en/of honing naar smaak toe. Let op: hoe meer honing, hoe krokanter deze wordt, maar wees ervan bewust dat er dan ook meer suiker in zit.
  • Stap 5 Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak het in 15 minuten in de oven. Schep het mengsel om na ongeveer 7 minuten.
  • Stap 6 Laat afkoelen en bewaar de granola in een goed afgesloten pot of bewaardoos. Het blijft dan ongeveer een maand goed.

zelfgemaakte-granola

Buon appetito!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *