Dit is zo’n makkelijk en lekker hartige taartrecept. Simpel, want gewoon met een paar plakjes bladerdeeg voor de bodem. En lekker, want je kan eindeloos variëren met de inhoud.
Hoewel ik graag veel dingen from scratch maak, zijn er ook een aantal zaken waar ik niet aan begin. Bladerdeeg is een product wat serieus veel tijd kost om te maken en de vraag blijft daarbij of het je echt lukt? Meh, never mind. Overigens heb ik wel ontdekt hoe simpel het is om je eigen hartige taartdeeg te maken. En met een keukenmachine is het met een paar keer op de pulseerknop drukken een fluitje van een cent. Maar vandaag dus kant-en-klaar bladerdeeg. Gewoon uit de vriezer. Vers mag ook natuurlijk. Bak de bladerdeeg even 10 minuutjes voor. Dit zorgt ervoor dat je bodem minder klef wordt en daarmee gaar. Wel even gaatjes prikken, zodat het deeg plat blijft.
Voor de vulling van deze hartige taart heb ik gekozen voor twee soorten tomaat: cherrytomaatjes en in stukjes gesneden trostomaat. Het geeft net meer variatie in je taartje. En wat kruiden betreft zijn alle verse kruiden heerlijk: basilicum, tijm, bieslook…. Ik ben voor rozemarijn gegaan. Daarnaast had ik nog feta liggen, maar probeer ook eens zachte geitenkaas. Dat past namelijk ook perfect bij de tomaat.
Hartige taart met tomaat en feta
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 3 trostomaten
- 125 gram cherrytomaten
- 100 gram feta
- 2 eieren
- 125 gram crème fraîche
- 1 takje rozemarijn, blaadjes gerist en fijn gesneden
- peper
- zout
- eventueel extra geraspte kaas voor eroverheen
Bereiding
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
- Stap 2 Laat de blaadjes bladerdeeg in ongeveer 5-10 minuten ontdooien. Snijd intussen de tomaat in stukjes.
- Stap 3 Vet de ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem van de schaal. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de schaal 10 minuten in de oven om het deeg voor te garen.
- Stap 4 Klop de crème fraîche los en voeg de eieren toe. Voeg de rozemarijn toe en peper en zout. Verkruimel de feta in een bakje.
- Stap 5 Haal de schaal uit de oven en verdeel de tomaat (met zo min mogelijk vocht en feta over het deeg. Giet het crème fraîche-ei mengsel over de schaal. Strooi eventueel nog een beetje geraspte kaas over de taart. Bak in 20 minuten goudbruin.
Ga jij ook deze hartige taart met tomaat en feta bakken? Laat mij het weten op social! ❤
Buon appetito!