Eten, reizen & lifestyle

Pasta met geroosterde paprikasaus

23 oktober 2017

Pasta met geroosterde paprikasaus

0 Comments

Een simpele pastasaus boordevol groenten: dat is vandaag het gerecht voor Meatless Monday. Met hulp van de oven zo klaar!

Ik ben echt dol op pasta en ik probeer dan wel een gezonde pasta te maken zonder dat het een pasta wordt met “heel veel groenten” erin. Vaak maak ik een eenvoudige tomatensaus met tomaten uit blik met wat oregano, peper, zout en een beetje suiker en voeg dan de groenten toe doe ik nog heb liggen, bijvoorbeeld courgette, champignons of aubergine. Maar probeer eens deze geroosterde paprikasaus. Ter afwisseling van de good old tomato.

Dit recept heeft nog geen rating.

Pasta met geroosterde paprikasaus

23 oktober 2017
: 2
: 30 min
: 15 min
: 35 min
: ❤

Door:

Ingrediënten
  • 150 gram pasta
  • 5 kleine of 3 grote paprika's - in verschillende kleuren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 blikje gezeefde tomaten
  • 1 à 2 eetlepels crème fraiche naar smaak (of kookroom)
  • Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper
  • Zout
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stap 2 Halveer de paprika’s en leg ze met de binnenkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met een eetlepel olijfolie. Rooster de paprika’s in 30 minuten zacht. Snijd daarna in stukken. Houd een paar stukken paprika ter garnering achter.
  • Stap 3 Snijd de sjalot, ui en knoflook fijn. Fruit het in de overgebleven olijfolie een hapjespan zacht samen met de gerookte paprikapoeder.
  • Stap 4 Kook in de tussentijd de pasta in gezouten water vervolgens de verpakking gaar.
  • Stap 5 Voeg de geroosterde paprika in stukken toe aan de hapjespan en giet de gezeefde tomaten erbij. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Stap 6 Pureer de saus met een staafmixer. Giet de saus terug in de pan en voeg de crème fraiche toe. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Stap 7 Roer de pasta door de saus en serveer met de achtergehouden paprika. Rasp wat parmezaan erover.

Buon appetito!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *