Eten, reizen & lifestyle

Pittige mexicaanse bonenschotel

9 oktober 2017

Pittige mexicaanse bonenschotel

0 Comments

Een lekker snel wokgerechtje vandaag. Met dit druilerige weer krijg je zin in warm en knus eten. Deze mexicaanse bonenschotel heeft lekker veel pit, maar ook warme, kruidige smaken.

Bak de paprika niet te lang mee, dan blijf het knapperig en geeft het een goed contrast met de zachte bonen. Overigens kan je echt allerlei soorten bonen die je zelf lekker vindt toevoegen. Canellinibonen, chilibonen, bruine bonen, kikkererwten… Zolang je het gerecht maar goed kruidt. Want anders wordt het echt een saaie boel. Succes!

Dit recept heeft nog geen rating.

Pittige mexicaane bonenschotel

9 oktober 2017
: 2 plus leftovers
: 10 min
: 10 min
: 20 min
: ❤

Door:

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 kleine paprika's (rood, geel, groen)
  • 1 tomaat
  • 1 blikje kidneybonen (410 gram)
  • 1 blikje zwarte bonen (410 gram)
  • 1 blikje maïs (150 gram)
  • 1 rode peper
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels zure room
  • geraspte kaas
  • verse koriander
Bereiding
  • Stap 1 Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Fruit in een hapjespan de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg als alles zacht is de rode peper toe.
  • Stap 2 Snijd de paprika’s en de tomaat in blokjes. Voeg toe aan de pan en roerbak het geheel.
  • Stap 3 Laat de kidneybonen, zwarte bonen en mais uitlekken in een vergiet.
  • Stap 4 Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder, cayenne eventueel en peper en zout toe aan de pan en bak alles mee. Proef of er nog meer kruiden bij moeten.
  • Stap 5 Doe als laatst alle uitgelekte bonen in de pan en verwarm goed door.
  • Stap 6 Serveer met de zure room, geraspte kaas en verse koriander.

Buon appetito!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *