Eten, reizen & lifestyle

Orzo met spinazie en burrata

30 april 2020

Orzo met spinazie en burrata

5 Comments

Er wordt nu zoveel gekookt: I love it! Alle kook- en receptenaccounts moeten in deze tijden ook improviseren en dat zorgt voor veel leuke en creatieve content. Er zijn veel instastories met take-overs van thuiskoks, maar ook chefs van restaurants koken in hun eigen keuken de lekkerste en mooiste gerechten. Wie mij kent weet dat ik ook graag wat uitprobeer (hallo potten met fermenteerspullie erin!) en bedacht onderstaand recept.

Het recept van vandaag is geïnspireerd op een recept van Half Baked Harvest. Volg haar op Instagram: ze is erg leuk, ze plaatst elke dag een recept in haar stories en ze heeft geitjes. Een superromig en fris gerecht met courgette, maar ik had (veel) spinazie liggen, dus gaf ik mijn eigen draai aan het recept. Ik heb het idee dat orzo niet zo vaak gegeten wordt en ik pleit ervoor dat het vaker op tafel moet komen. Het is een pasta, maar lijkt op risotto – de bereiding lijkt erop. De kookduur is alleen veel korter, terwijl het wel alle comfortfoodkenmerken heeft van risotto… Kies de volgende keer dus eens voor orzo in plaats van risotto. De burrata hoef je niet toe te voegen, al zou je dat natuurlijk wel moeten doen, want: burrata. Wat wel echt een must is, is het knapperige broodkruim. Het geeft structuur aan je gerecht: alles is zacht en het broodkruim geeft een heerlijke bite. Probeer het uit!

5 uit 3 ratings

Romige orzo met spinazie en burrata

30 april 2020
: 2
: 10 min
: 30 min
: 40 min
: ❤

Door:

Ingrediënten
  • 150 gram orzo
  • 450 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels boter, plus klein klontje voor het afmaken
  • 4 teentjes knoflook, 2 gepeld en gekneusd, 2 gepeld en gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 à 2 sneedjes oud brood, fijngehakt
  • Een scheutje witte wijn
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaan, plus extra voor garneren
  • 1 burrata, doormidden gesneden
  • peper
  • zout
Bereiding
  • Stap 1 Zet de burrata alvast klaar buiten de koelkast. Dan is deze niet zo koud als je gaat eten.
  • Stap 2 Doe het brood met de olijfolie in de pan. Voeg 2 teentjes knoflook in z’n geheel toe aan de pan. Laat roosteren tot de kruimels lichtbruin en knapperig zijn. Zet apart.
  • Stap 3 Laat de spinazie in delen slinken in een pan op middelhoog vuur. Haal uit de pan en zet apart.
  • Stap 4 Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de fijngesneden knoflook toe. Roer dit 1 minuut en voeg dan de orzo toe. Schep de orzo om totdat het licht aangebakken is, dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • Stap 5 Blus af met de wijn. Als je geen wijn wilt gebruiken, voeg je hier eerst een scheutje bouillon toe om alles in de pan los te maken. Voeg de citroensap en rasp toe plus de helft van de bouillon en roer door. Als het vocht bijna helemaal is opgenomen, kan je de rest van de bouillon erbij gieten. Laat ongeveer 5 tot 10 minuten op zacht vuur koken en roer zo nu en dan door.
  • Stap 6 Als de orzo bijna gaar is, voeg je de kookroom, parmezaan en eventueel het klontje boter toe. Roer door en voeg dan de spinazie toe (let op: laat het vocht dat in de tussentijd vrij is gekomen achterwege).
  • Stap 7 Serveer de orzo met de parmezaan, het broodkruim en de burrata.

Buon appetito!

Orzo-met-spinazie-en-burrata


5 thoughts on “Orzo met spinazie en burrata”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *