Eten, reizen & lifestyle

Review: Lekker eten bij een geweldig uitzicht bij Ma’dam

29 september 2017

Review: Lekker eten bij een geweldig uitzicht bij Ma’dam

0 Comments

Een paar weken geleden hadden we iets te vieren (iets met een trouwdag, zo klef, i know. Maar leer mij kennen en je weet dat ik elke mogelijkheid pak om iets te vieren. Dus ja).

Dit keer werd ik verrast met een superleuke dag (chillen op het strand) en het eindigde in Amsterdam bij dit geweldige restaurant. Onze verwachting was dat het een restaurant was met een view waardoor het eten misschien minder zou zijn. We were wrong. Het was heel lekker!

Ma'dam-Amsterdamse-Toren

Dat is ‘m, de A’DAM Toren. In het vierkantje boven de cilindervormige verdieping van glas zit restaurant Ma’dam. We hadden een mooie plek naast het glas, ik zou dit ook zeker aangeven bij je reservering. Dat maakt je ervaring wel echt tof. Overigens kan je ook alleen naar het platform boven (betaald!) – waar de bekende schommels staan. Ik zou zeggen: maak er een echt avondje uit van door er meteen te eten in het restaurant, want dan kan je gratis naar het platform. Je zou ook in de bar terecht kunnen, al is reserveren daarvoor ook gewenst.

Ma'dam-uitzicht-over-het-ij

Je wordt netjes ontvangen en dan word je naar je plek gebracht. Wij werden die avond door een hele enthousiaste hostess ontvangen die meteen aan gaf wat zij de beste gerechten van de kaart vindt. Natuurlijk is dat een dingetje van het restaurant, maar dat vinden wij wel leuk. Na een aperitief maakte ik nog even bovenstaande foto. Een supervet uitzicht over Amsterdam. Als je in de zomer gaat, kan je genieten van het uitzicht bij dag én nacht. Tipje van mij.

Ma'dam-rundertartaar

Het eten! Als voorgerecht koos ik de tartaar, deze was echt superlekker. Met krokante mais en avocadocrème. Mmm. David had een Tom Kha Kai soepje.

Eten-bij-Ma'dam-restaurant-in-Amsterdam

Dan het hoofdgerecht. Kijk mij eens blij zijn! Ik koos de truffelrisotto. Die was echt geweldig. Niet te overheersende truffelsmaak, een lekker parmezaankoekje en soort van krokante wilde rijst. De smaken pasten goed bij elkaar. Hieronder nog even een close-up.

Ma'dam-truffelrisottoMa'dam-buikspek

David had de buikspek met kimchi en rijst. Ik mocht gelukkig proeven en ook deze was echt top. De buikspek was superkrokant en de kimchi goed op smaak. Het eten was echt heerlijk en was boven verwachting goed. Maar dat kwam ook doordat wij hadden verwacht dat het vooral locatie zou zijn en niet én én. Blij verrast dus!

Ma'dam-tafel

Nog wat mooie sfeerfoto’s van het restaurant. Ma’dam straalt echt internationale allure uit. Ik had echt het gevoel dat ik een hippe skybar in het buitenland was. Het restaurant is alleen niet helemaal handig ingericht, omdat je een rondje kunt lopen op de verdieping. Daardoor komt het voor dat er bezoekers van het platform in het restaurant terecht komen. Het personeel doet hun best om ze daar weg te houden – wat niet altijd lukt. Dit is het enige wat storend kan zijn, zeker als je aan een raamkant zit.

Ma'dam-grote-bar

De keuken met daarvoor lagere tafels. De foto is wat later op de avond gemaakt, vandaar dat niet alle tafels meer bezet zijn. Let ook op de gereserveerd bordjes, zodat mensen niet zomaar gaan zitten (wat sommige mensen alsnog doen natuurlijk).

Ma'dam-bar-met-tafels

De bar aan de andere kant van het restaurant. Hier kan je gezellig een drankje drinken – er is ook een cocktailkaart. Het was er gezellig druk.

Ma'dam-restaurant-in-Amsterdam-by-night

Tot slot het vet mooie uitzicht van Amsterdam by night! Ga jij ook eens een kijkje nemen in deze A’DAM Toren?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *