Eten, reizen & lifestyle

Risotto met pompoen en pancetta

26 maart 2020

Risotto met pompoen en pancetta

0 Comments

Hoewel het prachtig weer is buiten, vraagt dit weer wat mij betreft om een heerlijk, verwarmend hartig gerecht. Een risotto met pompoen én pancetta.

Pompoenen kunnen nog prima in deze bijna lentetijd. Snijd pompoen in kleine stukjes (1,5 cm) dan is het sneller gaar en het hapt ook net iets lekkerder. Mocht je geen pancetta hebben, dan werken spekjes natuurlijk ook. Bak ze ook krokant, juist dat krokantje maakt de risotto af.

Dit recept heeft nog geen rating.

Risotto met pompoen en pancetta

26 maart 2020
: 2
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: ❤

Door:

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram pompoen in blokjes
  • 1 ui
  • 150 gram risotto
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 plakjes pancetta of spek
  • 50 gram geraspte parmezaan plus een beetje voor het serveren
Bereiding
  • Stap 1 Bak de pompoenblokjes zacht in de pan, dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Zet apart.
  • Stap 2 Snipper ondertussen de ui en fruit deze glazig in een andere pan. Voeg de risotto toe en bak even mee.
  • Stap 3 Giet met een pollepel de bouillon bij de risotto. Wacht met de volgende lepel bouillon totdat het helemaal opgenomen is. Dit proces duurt ongeveer 25 minuten.
  • Stap 4 Bak ondertussen de pancetta krokant. Zet dit ook apart.
  • Stap 5 Voeg de pompoen en parmezaan toe aan de risotto en roer het erdoor. Laat de risotto nog een paar minuten staan met het vuur uit.
  • Stap 6 Serveer de risotto met de krokante pancetta.

Buon appetito!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *