In Friday Favorites zal ik mijn lievelings van wat dan ook posten. Dat kan zijn een boek, een instagram account, een restaurant of een recept. Zoals vandaag. Je kon het al in mijn diner inspiratie van afgelopen week lezen: ik was spaghetti carbonara al tijden aan het craven.
Het gerecht is heerlijk met weinig ingrediënten, maar het kan lastig zijn om te maken. Rauw ei en hitte; voor je het weet heb je scrambled eggs met pasta! Het is mij ook meerdere keren overkomen, maar laat het je absoluut niet afschrikken om het te maken. Het Is beter om het even af te laten koelen en dan weer te verhitten, dan lukraak de eieren erbij te gooien. En de overwinning als het gelukt is… Bellissimo!
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 150 gram spaghetti of linguine
- 125 gram gerookt spek of pancetta
- 4 tenen knoflook
- 2 eidooiers, 1 ei
- 25 gram geraspte parmezaan – plus extra voor serveren
- 10 gram geraspte pecorino – voor een extra kick
- versgemalen zwarte peper
- zout
Bereiding
- Kook de pasta al dente in gezouten water. Houd een kopje kookvocht apart.
- Schil en halveer de knoflook.
- Bak de spek in een hapjespan krokant samen met de knoflook. Haal de knoflook uit de pan en gooi het weg.
- Klop de eidooiers en het ei samen met de geraspte kazen.
- Draai het vuur uit als het spek klaar is en voeg de pasta toe aan de pan. Roer goed door.
- Haal de pan van hittebron en voeg het ei-kaasmengsel toe aan de pan. Mix heel goed door en voeg wat van het kookvocht toe, om het soepeler en smeuïger te maken.
- Serveer met geraspte parmezaan en versgemalen zwarte peper.
Buon appetito!
Jaaaa deze is zooooooo lekker! Kunnen we volgende keer wel weer eens eten 😉