Eten, reizen & lifestyle

Spinaziepasta – die je als student had willen maken

18 december 2017

Spinaziepasta – die je als student had willen maken

0 Comments

She’s back! Ja, finally, na al die weken. Could not handle it. Ik zeg het je eerlijk: de vakantie was tóch niet het uitgelezen moment om lekker regelmatig je blog te updaten. Iets met WiFi (superflaky) en zin. Want ja, wijntjes en ciders drinken is nou eenmaal leuker dan achter je laptop kruipen. Goed, anyways, een leuke post over Australië volgt misschien nog. Maar voor nu terug naar de orde van de dag: Meatless Monday.

Afgelopen week bekroop ineens mij het gevoel: zin in nostalgisch voer. Comfort food pur sang. Pasta met spinaziesaus. Je weet wel, dat je dan vroeger zin had in iets gezonds en dan van zo’n diepvriesdoos met spinazie à la crème een “gezond”, lekker pastasausje van maakt. Met heel veel kaas. Zo vaak gemaakt in mijn studententijd. Dus ja, die moest ik maken. Maarre, in de tussentijd hebben mijn kookskills ook een ontwikkeling doorgemaakt, dus ik heb m’n good old favorite een upgrade gegeven. Met nootmuskaat (want spinazie en dit kruid zijn best friends) en courgette (want iets meer groenten). En wijn (heb je daar überhaupt een reden voor nodig?). Maar kipfilet kan natuurlijk niet, dus heb ik gekozen voor vegetarische kipstukjes. Ik zeg: goed te eten. Oké, who’s up for some nostalgic studentikoos voer?

Dit recept heeft nog geen rating.

Pasta met spinaziesaus - de betere versie

18 december 2017
: 2
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: ❤

Door:

Ingrediënten
  • 150 gram pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram spinazie
  • scheutje kookroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1 bakje met kipstukjes
  • scheutje droge witte wijn
  • verse nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • parmezaan of lekkere geraspte kaas uit zak - very studentikoos!
Bereiding
  • Stap 1 Kook de pasta met een beetje zout volgens de verpakking al dente.
  • Stap 2 Laat ondertussen de spinazie in een wok slinken met een eetlepel olijfolie. Voeg een scheutje kookroom toe en doe het in kom om het vervolgens te pureren met een staafmixer. Zet apart.
  • Stap 3 Snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de vegetarische kipstukjes in kleinere stukjes en de courgette in kwarten om vervolgens in plakjes te snijden.
  • Stap 4 Fruit de ui en knoflook met de resterende olijfolie glazig in een hapjespan (of de wok als je deze even schoonveegt). Voeg daarna de kipstukjes toe en bak bruin. Doe daarna de courgette erbij en roerbak deze mee. Giet een scheutje witte wijn in de wok en laat het verdampen. Voeg daarna de spinaziesaus toe.
  • Stap 5 Giet de pasta af als deze gaar is. Bewaar een kopje kookvocht. Voeg de pasta bij de saus en roer goed door. Voeg het kookvocht toe als het te droog wordt.
  • Stap 6 Rasp de nootmuskaat over de pasta en breng op smaak met peper en zout. Strooi lekker de kaas naar keuze eroverheen.

Buon appetito!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *